Siri og Snelle Produksjoner

Jeg er Kosmos

føre noe blei te noe

vare ikkeno som var no

et punkt

var det hele

AINA VILLANGER FRA
«LANGSANG - ET FLYTANS HABITAT» 

Siri & Snelle forsøker i «Jeg er Kosmos» å finne seg til rette i verden – både den nære og hverdagslige og i den store uendeligheten i tid og rom. Er det mulig å innsirkle og omfavne ambivalensen og sprangene mellom det personlige og det universelle og metafysiske? Med utgangspunkt i Aina Villangers diktsamling «Langsang – et ytans habitat», en subjektiv og energisk skapelsesberetning, har Siri & Snelle latt seg inspirere av innhold, form og dynamikk. Koreograf- isk fortsetter duoen i spennet mellom det formale og det to- talt uformelige. Som to kometer ute av bane lar Siri & Snelle fragmenter fra sine verdener kollidere og veves sammen til et uttrykk av klarhet og kaos.

Siri & Snelles sceniske kosmos settes i bevegelse i nært sa- marbeid med komponist Ivar Grydeland, scenograf Elinor Ström og lysdesigner Evelina Dembacke.

Siri & Snelle markerer med «Jeg er Kosmos» sitt 25-års- jubileum. Sammen har de på en lekfull måte innlemmet dans, tekst, musikk og visuelle elementer i sitt koreograf- iske uttrykk – o e i nært samarbeid med andre kunstnere. Forholdet mellom såkalt høy og lav kultur og en disseker- ing av egne personlige sfærer har i ere produksjoner vært gjennomgangstemaer og bakteppe for å undersøke ulike sosiale understrømninger. Siri & Snelles forestillinger har vært presentert i Norge og internasjonalt og de har også ko- reografert bestillingsverk, blant annet «Hedda’ing» for La Jolla Playhouse’ WoW-festival i San Diego i 2013 og «Notes on Cracking» for Carte Blanche i Bergen i 2015. 

Konsept, koreografi, utøvere: Siri Jøntvedt og Snelle Hall

Komponist: Ivar Grydeland

Scenografi og kostymedesigner: Elinor Ström

Lysdesigner: Evelina Dembacke

Tekst: Aina Villanger

Konsulent: Liv Hanne Haugen

Produsent: Annika Ostwald

Forestillingen spilles torsdag 22. september kl 19.00 i Ælvespeilets kulturhus, sal 2. Billetter kjøpes her.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.