utenforskap:RASISME

Tine Fossmo

Forestillingen spilles fredag 25. september kl 19.00 og lørdag 26. september kl 15.00 og 17.00 på Scene 2 i Ælvespeilet Kulturhus.

Billetter kan kjøpes her.

Hvor er veien ut? Veien ut av de trange boksene, fremelsket av fremmedfrykt og etnosentrisme. Hvor er veien ut til likeverd, aksept og respekt?

 

Koreograf Tine Fossmo har utarbeidet denne forestillingen i samarbeid med to profesjonelle dansere og seks ungdommer. Forestillingen blir til underveis og hver enkelt sine historier, kunnskap, tanker og tilstedeværelse er sentralt.

 

Denne forestillingen er første del av det som skal bli en triologi med fokus på utenforskap. Første del omhandler det viktige og aktuelle temaet rasisme. Dansekunst i Grenland har gjennom flere år samarbeidet med det anerkjente afro-amerikanske dansekompaniet TU-Dance, og gjennom dette samarbeidet har ønsket om å sette fokus på rasisme oppstått.

 

Dansekunst i Grenland er stolt av å ta tak i dette temaet og formidle det på sin egen måte med utgangspunkt i våre utøvere. Vi gleder oss til å vise fram resultatet under Tid for Dans!

 

Idé, konsept, koreografi: Tine Fossmo

Profesjonelle dansere: Maria Ferguson Rønningen og Embla Åsatun Solheim

Dansende ungdom: Adam Almatour, Aina Marie Flekke, Kalle Bredegg Hermansen, Simona Kobiela, Sunniva Valvik, Zainullah Armani

Produsent og konsulent: Karine Leonardsen

Kostymer: Karine Leonardsen

Prosjektleder: Laurie S. Vestøl

Fotograf: Mats-Åke Nilsson

Film/dokumentar: Roger Bratseth

Samarbeidspartnere: Ælvespeilet Kulturhus og Bakgården Ungdomshus

Støttet av: Vestfold og Telemark Fylkeskommune og Sparebankstiftelsen DNB

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.