Tid for DANS:BLOGG 2016

Her kan du lese litt inside info, 3 på kunsteren og se morsomme bilder behind the scene! Muntlig og uformelt, for deg som liker blogger!

Lørdag 23.september 2016 kl: 16.07

Dagen er i full sving nå. Vi er ferdig med Scene 2. i første del av forestillingen fikk vi se studenter og barn fra 5.-7.kl som hadde deltatt på en to dagers workshop, totalt 4 timer trening for å lage en 12 min forestilling. Seljord folkehøgskole Musikallinja viste to utdrag/work in progress av noe som skal bli en helaftens forestilling. Vi hadde også besøk av Kulturskole kompaniet som viste et utdrag av en kommende forestilling. Nå er vi i sving med "DANSESPEILET" samtale om dansekunst, med dansekunstnerne fra Scene 2. Utrolig mye flott og spennende utvikling i dansefeltet i Norge! HEIA OG HURRA!!!! 

Så ønsker vi alle velkomne til siste forestilling kl:17.00 i sal 1 på Ælvespeilet! :D

DAWN

Lørdag 23.september 2016 kl: 09.45

Hei hvor dagen igår fløy av sted. I skrivende stund, sitter jeg alene på Greenroom med en stor kaffe kopp og nyter stillheten før det smeller. Hva skjedde med Bloggen igår, tenker kanskje du akkurat nå, jo nå skal du høre: Det er vel kanskje alltid litt optimistisk å starte en blogg, når en aldri har klart å blogge tidligere, i tillegg er en med å arrangere festival, samtidig som en selv skal ha forestilling, og delta på festivalfesten, så jeg beklager :D

Det betyr bare at jeg har muligheten nå, til å gi deg masse lesestoff idag. GØY! Så da tar jeg for meg gårsdagen. 

Huse begynner å fylle seg allerede kl 09.15. Ivrige dansestudenter fra Danselinja på Skien vgs. troppet opp sammen med lærere og pedagoger fra videregående, kulturskoler og private ballettskolen, samt kulturarbeidere og danseinteresserte.Seminaret startet med et kunstnerisk innslag og utdrag av "Rosa og Ruth - en dansenovelle" Danset av Maria Ferguson Rønningen(som skriver nå) og Karine Leonardsen, etter det tok vi en liten oppvarming med publikum, hvor de fikk lage en liten komposisjon ved hjelp av kunst og samarbeid. Etter at publikum hadde våknet ordentlig sto det en buffe av foredragsholdere klare til å dele med oss. Siri Jøntvedt, Tine Fossmo, Jon Filip Fahlstrøm og Christopher "Stoffe" Arouni delte kloke ord, tanker, prosesser, erfaringer og kunnskap med deltakerne. Kan vel si at hodene våre var ganske stappfulle mot slutten av dagen. Kunstneriske samarbeid er og blir et fantastisk og aktuelt tema.

Vi fikk selvfølgelig "3 på tid for dans". Denne gang med to dansestudenter, Kjersti og Vilde:

1. Hva gjør du på Festivalen?

Kjersti: - Jeg ser på forestillinger, og fagdag for å høre på hva de forskjellige kunstnerne har å si. Jeg syns det veldig interresant å høre på og veldig inspirerende, både å se på forestillingene, men også få høre om arbeidsprosessen deres.

Vilde: - Nå er jeg besøkende på Fagseminaret, sammen med skolen, Danselinja på Skien vgs. Det har vært veldig interresant så langt, og kunne se å høre hvordan kunstnerne jobber.

2. Har du vært her før?

Kjersti: - Ja, jeg har vært med to ganger før, både vært med å hjelpe til og som publikum.

Vilde: - Nei, jeg har aldri vært her før, nesten aldri hørt om den heller, så det er veldig hyggelig å få være med i år.

3. Hva ser du frem til under årets festival?

Kjersti: - Jeg så veldig frem til fagseminaret idag, så skal jeg på forestillingen i morgen (Linked/One Theme on a Beautiful Thing) Det gleder jeg meg veldig til. Jeg var på workshop med Vebjørn i sommer, og han virker som en veldig bra fyr, så det blir veldig gøy å se han på scenen.

Vilde: - Jeg ser veldig frem til å få litt inspirasjon og verktøy til de tingene vi jobber med på skolen og på fritiden. Det er absolutt ting jeg kommer til å ta med meg videre, så det er veldig gøy.

Vilde og Kjerst, Dansestudenter ved Skien vgs.

Dagens kontor!

Panelsamtalen: F.v. Natasha Ferguson Finseth, Tine Fossmo, Siri Jøntvedt, Jon Filip Fahlstrøm og Christopher "Stoffe" Arouni.

Fra Ønskereprisen: F.v: Koreograf Tine Fossmo, dansere: Karine Leonardsen, André Holm Haugen og Maria Ferguson Rønningen.

Torsdag 22.september 2016 kl: 22.15

Å hælle malle, vi er i gang! Og for en start! Siri og Snelle leverte. Stor stas å sitte i salen til Ælvespeilet, i Porsgrunn, i Grenland, å høre porsgrunnsangen og dialekta vår, så sterkt levert på scenen. I forestillingen "Jeg er KOSMOS" Tok de for seg det KOSMOS og lille oss, og hvor mye vi er en del av kosmos. Det ble en reise med følelser i spinn. Personlig satt jeg på tuppen av stolen, og som jeg alltid gjør med disse to på scenen, undrer strekt på hva som kommer, mens jeg humrer for meg selv av det jeg nettopp har sett. Bare å gratulere med 25 fantastiske år!! 

Etter forestilling ble det ettersnakk og muligheten til å høre tanker, snakke med kunstnerne og lære mer om dans, og prosessen. Samlet på scenen satt selvfølgelig Siri Jøntvedt og Snelle Hall, men i tillegg var dikteren Aina Villanger, Tine Fossmo og Astrid Borchgrenvik Lund som ledet det hele. Personlig kjenner jeg at jeg gleder meg til fagseminaret vi skal ha i morgen fra kl:10.00-14.30, som handler om kunstneriske samarbeid. Nettopp av den grunn for å kunne høre, lære og spørre mer. Det er alltid så mye en lurer på etter å ha sett noe som blir rammet inn på scenen, men som omhandler noe så stort.

Jeg klarte å huke tak i Snelle Hall, før hun skulle bak scenen igjen for å sjekke på resten av "Jeg er kosmos" - gjengen.

Er du klar for 3 på tid for DANS med Snelle Hall??

1. Hva gjør du på festivalen?

Jeg danser! Hehe, i «Jeg er KOSMOS» intet mindre.2.Har du vært med på festivalen før?- Ja! Jeg har vært med rett og slett, jeg tro jeg var med på den aller første. Ehm… Da hadde Siri og jeg et sånt performance foredrag, som het «Motstand, motstand, motstand» Det var faktisk veldig gøy. Det var et eller annet sted mellom forestilling og foredrag.3.Hva ser du frem til under årets festival?-Sånn helt egoistisk, så har jeg sett frem til å spille forestillingen her, fordi den er knyttet til denne regionen, gjennom på en måte at vi bruker dialekta i forestillingen. Så vi har gledet oss innmari til å spille her, også er det alltid ekstremt hyggelig å komme til dere, så det har vært en grunn til å glede seg i seg sjøl. I år har det liksom vært dobbelt opp til å glede seg!Bare gøy, veldig stas å være her, vi syns dere er døds flinke.Snelle Hall sine ord. Jeg hakke pønta på sannheten for å si’re sånn, i rett kosmos ånd!

I morgen er det duket for fagseminar: "Kunstneriske Samarbeid". Forestillingen "Rosa og Ruth - en dansenovelle" spiller i sal 2 kl 20.00, etterfulgt av FESTIVALFEST!! 

Har du ikke billett, fortvil ikke, du kan kjøpe i døra, men skynd deg!! :D KOM KOM KOM og få en opplevelse du kommer til å huske i lange tider fremover. 

Torsdag 22.september 2016 kl:13.43

Vi har tatt over ÆLVESPEILET. I går kom Siri, Snelle og  "jeg er kosmos - gjengen" til Porsgrunn. De satte raskt igang med å bygge konstellasjoner og rigg til scenen. Avisen tok raskt tak jubilantene, og pressekonferansen ble holdt med både Varden og TA. Dette kan du lese om i dagens aviser. Dansekunst i Grenland er stolte over at Siri og Snelle produksjoner vil berike Ælvespeilet med sin forestilling, som har med dikt på Grenlands-dialekta og til og med et vers fra Porsgrunnsangen.

Så er vi på dagen idag. Produksjonsmøte med staben er ferdig, 4 koppen kaffe er drukket og Greenroom er dekket og klart. Siri og Snelle er i fullsving med prøver på scenen. Vi har sniktitta litt, og det ser ganske kult ut :D Vi syns vel rett og slett at alle skal komme til Ælvespeilet kl.19.00 og fylle salen, synge med på Porsgrunnsangen. Det blir ettersnakk i foajeen til Ælvespeilet sammen med Litteratur Garasjens egne Astrid Borchgrevink Lund.

Vi feirer også i år at tid for D A N S fyller 5 år, og smeller til med egen nettside, utvidet festival, DiG nett, og også "tid for D A N S:Telemark" Vi sender våre profesjonelle dansere som er en del av Scene 2 forestillingen opp til Vinje, søndag 25.september.

Som en ny tradisjon i år vil vi ha "3 kjappe med...."

Førstemann ut i dag er DiG sin egene produsent, pedagog og også danser i DiG:design sin forestilling "Rosa og Ruth - en dansenovelle"og også tid for DANS-prosjektleder: KARINE LEONARDSEN.

1. Hva gjør du på festivalen?

- Jeg er prosjektleder for denne festivalen. Så nå gjør jeg siste innspurt før festivalen begynner ordentlig

2. Har du vært med før?

- JA! Det er fjerde året jeg er med å arrangerer og har ett år som publikum. Og jeg kan si at dette går bare en vei, og det er oppover. Vi vokser, i publikumsantall, arrangørene blir bedre og miljøet vokser, forestillingene blir flere og vi likære

3. Hva ser du frem til under årets festival?

- Jeg ser frem til alt, men først og fremst til å samle masse danseinteresserte folk, og kjenne på det å være en del av et stort dansemiljø her i Grenland, og festivalstemningen

Hva skjer i DiG?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.