Kunstprosjekt for små dansere 2019

Kunstprosjekt for små dansere 2019

Kunstprosjekt for små dansere er et prosjekt hvor ni barn i alderen 9-11 år får lage en forestilling sammen med kunstnerisk leder og koreograf Maria Ferguson Rønningen. Barna skal få forske innen improvisasjon og kreativt arbeid. Det blir brukt arbeidsmetoder som også profesjonelle dansere og koreografer bruker for å lage forestillinger. Koreografen vil her gi barna verktøy og veiledning, men det er barnas egen kropp, bevegelser og fantasi som vil være grunnlag for forestillingen.

Vi er nå halvveis i prosessen, og de 9 danserne har så langt vært igjennom mange nye opplevelser og fått en ny forståelse for hvordan en kan skape og jobbe med dans. De er positive og hardt arbeidende. "Dette er noe helt annet enn hva vi er vandt til" er kommentaren de har kommet med. Dermed er det vel selvsagt at forestillingen som skal vises i starten av februar heter "Noe helt annet". Det er og noe helt annet enn hva som har blitt gjort tidligere, siden de små danserne er i en ny sammensetning, og i en helt annerledes kreativ prosess.

Gjennom hele prosessen så har vi også hatt daglig leder for Dansekunst i Grenland Tine Fossmo, tilstede under prøvene.Hun er i gang med å skrive en spennende master oppgave om det vi holder på med. Danserne har blitt intervjuet en gang, og skal intervjues enda en gang løpet av perioden. Det er spennende å for danserne og sette ord på det de nå holder på med, og kunne reflektere med egne ord om dansen, kunsten og sin personlige reise som ung danser.

Her er noen bilder som ble tatt av Tine Fossmo første prøvedag. 

Prøvetider etter nyttår:

Lørdag og søndag 12. og 13. januar 10.00-13.00 i dansesalen på kulturskolen i Porsgrunn

- Søndag 20. januar 10.00-14.00 i dansesalen på kulturskolen i Porsgrunn

- Fredag 25. januar kl: 16.30-18.00 i dansesalen på kulturskolen i Porsgrunn

 

Premiere fredag 1.februar og forestilling i Ælvespeilet kulturhus lørdag 2. februar 2019

Beskrivelse av prosjekt/kunstnerisk målsetting

Kan barn være kunstformidlere? Hva skjer når barn jobber ut i fra de samme metoder som profesjonelle utøvere?

Den samtidige dansekunsten har som premisser de menneskene og det rommet som til enhver tid utøver den. Koreografisk tekning utdyper forståelsen for bevegelse og utvider begrepene til å se bortenfor prestasjon og motoriske ferdigheter, og relaterer seg i mye større grad til kroppslig erfaring og refleksjon. Det er den koreografiske tekningen som driver dansekunsten videre til nye uttrykk og til nytt publikum.

 Kunstprosjekt for små dansere gir mulighet til å prøve og feile, lytte til seg selv, delta med den man ER. Der barnet selv setter premissene for sitt kunstneriske uttrykk i samarbeid med profesjonelle veiledere og i dialog med sitt publikum.

 Kunstprosjekt for små dansere forvalter et sterkt kunstnerisk verdisyn som både er verdsetter barnet og kunsten.

Hva skjer i DiG?

18.30-19.45 22. januar 2019

Porsgrunn kulturskole

19.45-21.00 22. januar 2019

Porsgrunn kulturskole

18.15-19.30 23. januar 2019

Porsgrunn Kulturskole

18.15-19.30 23. januar 2019

Porsgrunn kulturskole

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.