Kunstprosjekt for små dansere 2018

Kunstprosjekt for små dansere 2018

Kunstprosjekt for små dansere er et prosjekt hvor ni barn i alderen 9-11 år får lage en forestilling sammen med kunstnerisk leder og koreograf Maria Ferguson Rønningen. Barna skal få forske innen improvisasjon og kreativt arbeid. Det blir brukt arbeidsmetoder som også profesjonelle dansere og koreografer bruker for å lage forestillinger. Koreografen vil her gi barna verktøy og veiledning, men det er barnas egen kropp, bevegelser og fantasi som vil være grunnlag for forestillingen.

Audition til kunstprosjekt for små dansere 2018 avholdes lørdag 27.oktober Kl 10.00 i dansesalen på kulturskolen i Porsgrunn (Skolegata 7). Selve auditionen er gratis, men for de som blir plukket ut og som ønsker å være med på prosjektet vil det være en egenandel på kr 1950,-  Alle danseglade barn i alderen 9-11 år (4.-6. klasse) er velkomne til å delta på audition. For å melde seg på, trykk på "Påmelding til Audition" i bunn av siden.

For å være med på Kunstprosjekt for små dansere, må en kunne delta på 9/10 øvinger, så se på datoene under for å holde av. Vi kommer hovedsakelig til å ha øvinger i dansesalen til Kulturskolen i Porsgrunn, men med et eller to unntak, hvor vi kommer til å befinnes oss på Skien Ballett og Dansesenter (Kverdalsgate 2b, Skien)

 

Øvingstider for prosjektet:

Før nyttår:

- Fredag 9.november og 16.november kl: 16.30-18.00 i dansesalen på kulturskolen i Porsgrunn

- Lørdag og søndag: 24.-25. november kl: 10.00-12.00 i dansesalen på kulturskolen i Porsgrunn

- Torsdag 13.desember kl 16.30-18.00 på Skien ballett og Dansesenter

Etter nyttår:

Lørdag og søndag 12. og 13. januar 10.00-12.00 i dansesalen på kulturskolen i Porsgrunn

- Søndag 20. januar 10.00-12.00 i dansesalen på kulturskolen i Porsgrunn

- Fredag 25. januar kl: 16.30-18-00 10.00-12.00 i dansesalen på kulturskolen i Porsgrunn

 

Forestilling i Ælvespeilet kulturhus lørdag 2. februar 2019

Mer informasjon kommer.

Beskrivelse av prosjekt/kunstnerisk målsetting

Kan barn være kunstformidlere? Hva skjer når barn jobber ut i fra de samme metoder som profesjonelle utøvere?

Den samtidige dansekunsten har som premisser de menneskene og det rommet som til enhver tid utøver den. Koreografisk tekning utdyper forståelsen for bevegelse og utvider begrepene til å se bortenfor prestasjon og motoriske ferdigheter, og relaterer seg i mye større grad til kroppslig erfaring og refleksjon. Det er den koreografiske tekningen som driver dansekunsten videre til nye uttrykk og til nytt publikum.

 Kunstprosjekt for små dansere gir mulighet til å prøve og feile, lytte til seg selv, delta med den man ER. Der barnet selv setter premissene for sitt kunstneriske uttrykk i samarbeid med profesjonelle veiledere og i dialog med sitt publikum.

 Kunstprosjekt for små dansere forvalter et sterkt kunstnerisk verdisyn som både er verdsetter barnet og kunsten.

Hva skjer i DiG?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.